Het kan soms best moeilijk zijn om een goed cadeautje te bedenken voor iemand. Ga na waar hij of zij van houdt: dit kan inspiratie geven. Het kan best iets algemeens zijn – dat maakt verder natuurlijk niet uit. Denk aan koffie! Goed nieuws: er zijn een héleboel cadeaus om aan een koffiefan te geven. Check hieronder de leukste voorbeelden.

Goede koffie

Uiteraard kun je koffie cadeau doen! Zie dit als de basis van het cadeautje, want je kunt er bijvoorbeeld ook een pakketje van maken. Het is wel belangrijk dat je weet welke koffie iemand gebruikt. Heb je koffiebonen nodig of gebruikt hij of zij juist koffiecups? Iedere koffiemachine werkt immers net weer een beetje anders. Zorg verder dat je goede koffie kiest. Denk aan luxe koffie, zoals Starbucks koffie. Dat valt vast in de smaak!

Koffieapparaat

Wil je een groot cadeau geven? Pak dan helemaal uit en geef een koffieapparaat. Leuk bijvoorbeeld als je kind uit huis gaat en nog geen apparaat heeft. Het is slim om het apparaat helemaal af te stemmen op de wensen. Is het de bedoeling om eenvoudig en snel koffie te zetten? Dan zit je goed met een apparaat voor cups of pads. Maar een ander gaat thuis graag als barista aan de slag en heeft baat bij een pistonmachine. Verder is de volautomatische koffiemachine geliefd, voor veel smaakopties én een stukje gemak.

Koffieservies

Ook leuk als cadeautje: serviesgoed. En dan doelen we in dit geval natuurlijk specifiek op koffieservies! Er zijn genoeg stijlen om uit te kiezen. Een kop en schoteltje is een klassieke combinatie. Daarmee zit je altijd goed. Maar tegenwoordig wordt (filter)koffie ook steeds vaker uit een grote mok gedronken. Voor espresso heb je dan weer een klein kopje nodig. En denk aan eventuele extra’s, zoals lepeltjes.

Extra’s bij de bereiding

Over extra’s gesproken: die kun je ook inzetten bij de bereiding. Misschien is er de wens om verse koffiebonen te gebruiken. Dan is er een koffiebonenmaler nodig! Om melkschuim te maken voor een cappuccino of latte macchiato is een melkopschuimer een uitkomst. Een bewaardoosje voor koffiebonen, koffiecups of koffiepads is ook een idee. Genoeg leuke accessoires om te geven aan een koffieliefhebber!

Cocktail met koffie

Cocktails met koffie zijn populair! Denk maar aan een Espresso Martini. Het is een origineel idee om je cadeau hierop te richten. Geef bijvoorbeeld koffielikeur, of andere benodigdheden om goede cocktails mee te maken. Dit is absoluut een feestje om cadeau te krijgen.

Koffiecursus

Geef je het liefst een doe-cadeau? Zelfs dit is mogelijk in de wereld van koffie. Je kunt namelijk een cursus cadeau doen, waarin men uitleg over koffie krijgt van een barista. Dit is hartstikke leerzaam, ook voor iedereen die gewoon thuis goede koffie wil zetten. Er zijn namelijk een heleboel weetjes over koffie te delen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende manieren van bereiding, die worden uitgeprobeerd bij een goede cursus. Na afloop kan het kopje koffie thuis volledig naar wens worden gezet!